Etiketter

, , ,

Dessa landade för några dagar seda:

– Battling to the End, där den militär- och politiske tänkaren Carl von Clausewitz (1780 – 1831) tas an av Girard (så som flera gånger tidigare) i formen av en dialog, denna gång med Benoît Chantre (orförande för ett franskt forskningssällskap,  L’Association Recherches Mimétiques).

Christianity Truth and Weakening Faith, en nog så spännande titel där Girard ger sig in i dialog med den italienske filosofen Gianni Vattimo, för att diskutera sekulariseringen som ett i grunden kristet drivet fenomen (precis som vetenskapen skulle, och har inte, den ”moderna” sekulariseringen kunnat uppstå någon annanstans än i en kristen kultur som västvärlden).

Vi lär få återkomma med lite citat och kommenterar vart det lider här.

girard-books-sept2013