Etiketter

, , , ,

En ny och skrämmande trend är hur vaccinkritiker nu hånas och buntas ihop med ”klimatförnekare”, eller ”förintelseförnekare” och får frågor som ”tror du att jorden är platt?” när de vågar stå upp för vad de tror på. Ett utstuderat sätt att härska i debatten och bunta ihop meningsmotståndare med de som allmänt är uppfattade som ”knäppgökar” och ”outsiders” som man inte behöver lyssna på överhuvudtaget. Människor som vill göra sig hörda och protestera mot det kommande tvånget att låta sig injeceras med nya okända, oprövade och kanske till och med farliga preparat vilka man kallar ”vaccin”, blir hånade för att de är ”så få”.

Agnes Wold är typisk vindflöjel i debatten. En som kan vända på en femöring, när det är opportunt. I samma tråd kommer det kommentarer som jag nämnde ovan.

Igor Chudovs substack har jag börjat läsa ofta nu. Här är ett bra inlägg på temat om hur rädsla och ångest kan driva människor åt först det ena och sedan fort åt ett helt motsatt hållet.

Dan Astin-Gregory som driver kanalen Pandemic Podcast har en intervju med Dr Mattias Desmet, prof. i klinisk psykologi, Ghents Universitet, om ”Why do so many still buy into the narrative?” – och honom behöver man absolut lyssna på här.

Detta är en mycket ”girardisk diskussion” om hur massan agerar och hanterar frustrationer, rädsla och dess intolerans mot ”avvikare”. Som nu när vaccinpass och medicinsk apartheid är på ingång över hela västvärlden så behöver de som är med på det hela behöver de ovaccinerade som ”syndabockar” (de använder inte det ordet, men de menar det) att ta ut sin ilska och frustration på – och de kommer att se det som en ”helig handling” att göra detta. Det vill säga, vi talar om offer här igen.

Se hela här:

Dr. Desmet jämför det här nya totalitära systemet med de som uppstod under 1900-talet i t ex Tyskland och Sovjet. De kommer att tolerera en viss nivå av motstånd och av syndabockar, ovaccinerade som kommer att uteslutas från det normala livet andra kommer att åtnjuta (om nu inte vaccinen skadar dem rent medicinskt), därför att utan dessa syndabockar så faller såklart hela bygget ihop. Vi vet att en religion bara existerar så länge som dess offerrit hålls igång och att de troende är övertygade om dess nödvändighet och riktighet (det gäller kristna också – om vi inte längre tror på att vi bär fram Jesus till altaret och offrar honom där, så kommer kristendomen också falla ihop, men den har inte fallit än efter nästan tvåtusen år och den kommer heller inte falla så länge det finns en enda präst kvar s att frambära offret!). Kan man inte längre skylla på någon annan, så måste man börja granska sig själv. Det är detta som hela den kristna världen byggde på, en gång i tiden, innan vi blev självtillräckliga, högmodiga och slutade tro på Gud, till förmån för ”vetenskapen”, så nu står vi här med Bill Gates och klimat-Greta istället för Kristus.

Det är när vi slutar tro som vi återfaller i syndabockstänkandet.

Vi kan nu inte stoppa coronatyranniet och vi kan inte heller slåss mot det, men vi kan vänta ut det i stillhet och i enkelhet tillsammans, för det kommer krossa sig själv. Totalitära system gör alltid det, för det ligger i dess natur att rasa samman av sin egen tyngd, dumhet och våldsamhet. Håll fast vid Gud, bygg relationer med folk av samma åsikt, stärk och hjälp vandra, så kommer vi att resa oss ur ruinerna. Det kan bli snarare än vi tror dessutom!