Etiketter

, , , ,

Vad en god förebild är för någon person är naturligtvis något som vi som intresserat oss mycket för René Girards teorier om mimesis, också måste ställa oss. DN:s ledare av Susanna Birgersson är, förutom fyndigt formulerad, också viktig, därför att den visar på tendensen att göra politiskt korrekta ställningstaganden i frågor som befinner sig långt ute i periferin, medan det som verkligen är viktigt negligeras helt, eller bästa fall kommer i andra hand.

”Ett argument som nådde oss från förbudsivrande kommunen Essunga i somras är att lärare ska vara föredömen – alltså tobaksfria. Det är en rätt andefattig uppfattning om vad en god förebild är. En alternativ specifikation lyder: kunnig, empatisk, rättvis, nyfiken och med förmåga att se varenda liten individ i klassrummet.”

Läs hela här.