Etiketter

, , , ,

Tre gånger förnekades Jesus av Petrus, innan tuppen gol.

Tre gånger förnekade Demokraternas konvent Gud (även om rösträknarna förnekade utfallet!), sedan talade Bill Clinton.

Originalet uppsnappat hos ”The Anchoress”.

Detta påminner mig också om när Newmaninstitutet lät Roland Poirer Martinsson och John Langan, professor vid School of Foreign Service vid Georgetown University, diskutera ”Religionens roll i amerikansk politik i dag” och det uppkommande valet i USA. Där fick jag förmånen att ställa frågan om i fall det fanns en ”risk” i att Demokraterna höll på att bli ett anti-religöst (eller åtminstone anti-kristet) parti. Ingen av debattörerna ville tro på något sådant, men erkände att det fanns en högljud ateistisk minoritet i partiet. Man kan undra om de har börjat tänka i andra banor nu?