Etiketter

, , , , ,

FRC, Family Research Council, en organisation i USA som verkar för bevarandet av det traditionella äktenskapet och kärnfamiljen, samt förespråkare för så kallade ”pro-life” värderingar blev igår attackerad av en beväpnad man. Rapport från Fox News:

“A security guard at the Family Research Council’s headquarters in Washington, D.C. is being hailed as a hero after he stopped a gunman posing as an intern, taking a bullet in the arm before wrestling the suspect to the ground.

The gunman entered the lobby of the organization’s Chinatown headquarters around 10:45 and expressed disagreement with the conservative group’s policy positions, Fox News has learned. When the guard, who was not identified, asked him where he was going, he opened fire, according to police.”

Tack vare en säkerhetsvakts hjältemodiga ingripande kunde kanske en kommande katastrof avstyras. Tack Gud för det!

Vi vet naturligtvis inte bakgrunden eller bevekelsegrunderna för mannen som utförde attacken, mer än att han på platsen alltså skall ha uttryckt starkt ogillande om organisationens arbete och värderingar. Men, kanske hade han också vistats i en miljö med ”själsfränder” vilka skapat ett ”samhällsklimat” som, enligt gärningsmannen, gör agerandet möjligt och ”legitimt”. Det är ju vad man på vissa håll påstår om liknande galningar…