Etiketter

, , ,

Denna lilla girardiska observation gjordes i NWT. För de ”gröna kehmererna”, de som önskar sig diktatur för miljöns skull, är det ett helt folk som görs till syndabockar. Man har vänt ut och in på syndabocksmekanismen. Istället för att singla ut en enskild person eller en mindre grupp, görs hela befolkningar till sina syndabockar:

Det som skiljer klimatalarmisterna från andra är inte övertygelsen om en nära förestående undergång, utan den i grunden egoistiska inställningen att det också måste bero på oss. Till sin natur skiljer det väldigt lite mellan detta beteende och forna tiders människor som utgick från att torkan berodde på att de inte tillbett rätt gudar tillräckligt mycket. Istället för Tor eller Osiris dyrkas nu en sammansmältning av jag:et och moder Jord.

Skulden för den kommande katastrofen bärs givetvis av alla andra, de som ännu inte har skådat sanningen. Folket. Massorna. Som vill flyga och köra bil, grilla kött och ha flera barn. Innanför sektens murar vet man att om folk bara såg sanningen skulle det inte behövas en diktatur…”