Reser imorgon, måndag 21:e juli, för att besöka den årliga konferensen för COV&R (”Colloquium On Violence & Religion”, vilket är ”an international association of scholars founded in 1990 and dedicated to the exploration, criticism, and development of René Girard‘s mimetic model of the relationship between violence and religion in the genesis and maintenance of culture. COV&R is concerned with questions of research and application.”), vilken i år går av stapeln i Freising, Tyskland.

Titeln på årets konferens är Battling to the End 1914-2014, The Escalation of Violence and Victimization, René Girard and Jean-Luc Marion, och där en av huvudtalarna är den sistnämnde, Marion. Tyvärr tror jag inte att Girard själv kommer att närvara (men det vore en väldigt glad överraskning) då han ju är till åldern kommen och troligen inte reser hela vägen.

Denna konferens sträcker sig över fyra dagar, med väldigt mycket spännande att ta del av liksom ett tillfälle att knyta lite kontakter. Får förhoppningsvis också lite underlag och idématerial för framtida publiceringar här.

Här kan man se hela agendan: http://www.girard2014.de/

En tysk bibel, vilken stoppade ett granatsplitter att träffa en tysk soldat. Klicka för att läsa mer om den och flera andra historier.

En tysk bibel, vilken stoppade ett granatsplitter att träffa en tysk soldat. Klicka för att läsa mer om den och flera andra historier från första världskriget. En talade bild på många sätt och det enda ”vapen” med makt att verkligen hindra våldet.