Etiketter

,

Mycket relevanta frågeställningar och reflektioner från bloggen Dantes Nyheter:

”För hur ser det då ut omkring oss? Ja, hur ser det ut inuti oss? Vad är det för kultur som svenska katoliker 2013 lever i, omger sig med, omfattar?

Svaret är enkelt, ehuru smärtsamt. Se dig omkring. Öppna DN eller Sydsvenskan, Expressen eller Ordfront, Bang eller ETC, Svenska Dagbladet eller Kupé. Slå på P1, P3 eller Energy; vilken TV-kanal du vill. Ta dig en titt på vad flertalet lyssnar på över Spotify. Kolla upp Svea rikes mest lästa bloggar. Hör vad huvudfårans politiker i dag pratar om. Gå och se den senaste stora biofilmen (från Hollywood eller dess svenska koloni, det kvittar). Slå upp en lärobok i historia eller litteratur (där de finns kvar). Besök ett stor affär en söndag omkring 11. Våga fråga dig vad dina barn drömmer om, tänker på. Missa inte nästa genuskonferens. Låt dig bli trampad på i tunnelbanan. Satsa på bokreans storsäljare. Titta in på närmaste ungdomsmottagning. Insup med vidöppna näsborrar den kultur som omger oss.”