Etiketter

, , ,

Samtidigt, som av en händelse, skriver Ann Heberlein om hur det pågår en upprörd och känslomässig debatt huruvida man bör bojkotta artisten Chris Browns konsert eller inte. Orsaken är att han för tre år sedan misshandla sin dåvarande flickvän, vilken han avtjänat straff för. Just det, avtjänat straff för, trycker Heberlein på:

”Människor gör fel. När en människa dömts och avtjänat sitt straff måste han eller hon återbördas till den moraliska gemenskap som ett samhälle är. Allt annat är djupt ociviliserat.”

Hon har såklart rätt. För med ”ociviliserat” skulle vi lika gärna kunna säga ”okristet” Kristendomen är det mest civilisationsskapande projektet som pågår på jorden.

Jag hade ingen aning om vem Chris Brown var innan jag såg denna artikel, jag tänker inte gå på konserten, men jag kommer heller inte att, så som fariséerna dömde Jesus för att han låg till bords med syndare och tulltjänstemän, döma någon som går dit. Vi kan bara hoppas att Chris Brown lärde sig något, att han har bett om förlåtelse, och att han därigenom får förlåtelse.