Så här går resonemanget från vår statsminister, Stefan Löfvén:

Jägarna gör också en fin insats. Det gäller även sportskyttar. Men låt oss tänka efter en sekund och gå igenom vad förslaget faktiskt innehåller. Det är inte så att det inte ska finnas möjligheter för jägare och sportskyttar i framtiden. I en tid när det finns så enorma problem med skjutningar och våld, som dessa människor inte är skyldiga till, tror jag att vi ändå kan behöva fundera över hur vi kan försäkra oss om att det finns mer koll på det vapeninnehav som finns. Det är inte skadligt för vare sig jägare eller sportskyttar”

Laglydiga och skötsamma jägare och sportskyttar görs till syndabockar när regeringen inte klarar av att hantera den riktiga brottsligheten, som vi vet till stor del beror på pixlade och suddiga människor utan signalement, som är dåliga på att åka skidor, men ändå bjudits in i massor av just regeringen och stödpartierna.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/ilska-over-lofvens-syn-pa-vapenagare-20190517/